marți, 26 august 2014

Nou in domeniul instalatiilor  termice !!!
Vitodens 050 W
Disponibil in doua variante de putere (kW) de la 6.5 kW pana la 24 kW si de la 8.8 kW pana la 33 kW pentru incalzire si preparare apa calda menajera instant.


miercuri, 6 august 2014

Riscuri la executarea unei instalatii termice cu personal neautorizat

La ce riscuri ma expun daca imi montez instalatia termica cu “ gigi instalatorul”?

1 Certificatul de garantie al centralei si al instalatiei termice nu este valabil
2 Distribuitorul de gaz are dreptul sa intrerupa alimentarea:
- Cand nu exista proces verbal de receptie gaz
- Cand instalatia termica este executata de o firma sau persoana neautorizata
- Cand punerea in functiune a centralei este executata de o firma sau persoana neautorizata ISCIR
3 Reparea instalatiei termice va va costa mai mult decat realizarea instalatiei termice


Conditii si acte necesare unei instalatii termice cu centrala pe gaz

Conditii pentru punerea in functiune a centralei                                   
- Proiectul de gaz avizat trebuie sa contina executia proiectului cu o firma autorizata de gaz, cu semnatura si stampila, in urma caruia se face receptia finala sub forma unui proces verbal de receptie prin care se autorizeaza deschiderea furnizarii de gaz
- Executia instalatiei termice cu o firma autorizata
- Punerea in functiune a centralei si verificarea instalatiei termice de catre un technician de service

Acte necesare autorizarii functionarii centralei termice                      

 - Proiect instalatie termica avizat IT si IS (instalatie termica si instalatie sanitara)
- Factura achizitie centrala termica
- Certificat de garantie centrala termica
- Manual de utilizare pentru centrala termica in limba romana
- Raportul de prima punere in functiune centrala termica (PIF)
- Aviz ISCIR pentru centrala termica
- Declaratie de conformitate pentru instalatia termica,  emis de catre firma montatoare autorizata ISCIR

Ce etape trebuie sa urmaresc pentru a face o instalatie termica cu centrala pe gaz? 1

 In primul rand pentru a renunta la sistemul centralizat trebuie sa faceti o cerere de debransare, pasul urmator este cererea la distribuitorul de gaz pentru un contor individual, luati legatura cu o firma de gaze autorizata ANRGN (Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale) pentru legarea separata la instalatia de gaze naturale.
Obtineti  aprobarea celui de-al doilea foc (instalatia termica - extindere centrala), se primeste prin cerere furnizorul de gaz.

In continuare urmeaza alegerea unei centrale termice de la o firma autorizata ISCIR care comercializeaza si executa de instalatii termice.
In momentul cumparariii centralei termice, comerciantul  este obligat sa va inmane cartea centralei (documentatia tehnica), certificat de garantie. Certificatul de garantie se completeaza la magazin de instalatii termice si se semneaza la domiciliu clientului, in momentul punerii in functiune al centralei. Garantia nu e valabila fara procesul verbal de punere in functiune.
Urmeaza alegerea unei firme de instalatii termice, este de preferat ca firma de instalatii termice care va monteaza centrala sa fie aceeasi cu cea care v-a vandut-o, intrucat informatiile primite vor viza atat caracteristicile produsului, cat si cele legate de montaj.
La finalizarea instalatiei de incalzire se va face punerea in functiune a centralei.

Criterii in alegerea centralei termice 1

Oferta de centrale termice pentru instalatiile termice ale locuintelor este uriasa diversa, astfel incat hotararea asupra centralei potrivite este grea pentru un client care nu are pregatirea necesara tehnica in domeniul instalatiilor termice.
 Asadar cele mai insemnate  criterii in alegera a unei centrale termice sunt:

Posibilitatea centralei de a producere apa calda menajera in cadrul instalatiei termice 
Furnizarea de ACM depinde in general de capacitatea de incalzire a centralei si se calculeaza prin debitul obtinut in litri/minut .
De tinut minte este faptul ca debitul maxim al unui robinet variaza intre 10 – 11 l/min , iar la o para de dus de 7 – 8 l/min . Din aceasta cauza, pe timpul iernii , pentru 2 consumatori concomitenti, numarul de kW ai centralei trebuie sa fie intre 24 – 30 .

Pentru marirea confortului instalatiei termice, din punct de vedere al producerii de apa calda menajera, avem posibilitatea ca pe langa centralele combi preparare apa calda menajera instant), sa alegem centrale termice cu acumulator incorporat (rezervor de apa de 46 L care se comporta ca un boiler de 150 L) sau centrale care produc doar incalzire iar alimentarea cu apa calda se face prin legarea centralelor la un boiler.

Instalatii termice - caldura + apa calda 

De ca sa alegem o centrala termica pe gaz?

La noi in tara, ideea de centrala termica pe gaz a cunoscut o marire impresionanta odata cu evolutia retelei de repartizare a gazelor naturale.
Daca punem la socoteala si inovatiile tehnice, se poate discuta de o innoire a centralelor termice, care a starnit o cerere tot mai mare, incepand cu anii ’90. Instalatiile de incalzire cu centrala termica pe gaz sunt cele mai eficace modalitati de incalzire a casei dumneavoastra.
Potentialul centralei termice montate intr-un apartament este cu mult mai ridicat decat a altor sisteme de incalzire unde izvorul de emitere a energie se află la mare distanta de locuinta. In cazul centralelor termice piederile de caldura ca nu exista deoarece traseul de teva se afla in casa si toata caldura care pleaca din centrala pana la consummator ramane in locuita.
Acestea, si multe alte avantaje, independenţa, confortul , fiabilitatea, au poziţionat centralele termice pe gaz pe primele locuri in preferintele utilizatorilor .
Centrala termica se impune a fi aleasa dupa mai multe norme, care sa tina cont in primul rand de necesarul de energie al locuintei: suprafata si volumul spatiului ce necesita incalzire, numarul de consumatori de ACM, numarul de bai si de bucatarii si nivelul de izolare al casei.
Centrala termica pe incalzire + boiler

marți, 5 august 2014

Promotia verii

Centrala termica in condensatie



  • Viessmann  VITODENS 100 – 26 kW- 3800 lei TVA inclus


  • Garantie: 2 ani
  • Punerea in functiune este inclusa in pret.
  • Centrala in condensatie pe combustibil gazos pentru incalzire si preparare apa calda menajera, Vitodens 100-W ofera tehnologia de condensatie intr-un spatiu redus si la un pret atractiv.
  • Cazanul in condensatie Vitodens 100-W consuma mai putina energie deoarece utilizeaza suplimentar caldura arse evacuate, ceea ce are ca rezultat o crestere semnificativa a eficientei energetice a aparatului.  Aceasta duce la scaderea costurilor de incalzire si la protejarea mediuluiinconjurator.

Pentru mai multe detalii va asteptam sa ne contactati
  •  Timisoara ,  str. Ciprian Porumbescu nr. 15 
  •  telefon/fax : 0256 293 168
  • mobil: 0726251441
  • e-mail: office@airmecinstal.ro
  • www.airmecinstal.ro


Instalatii de incalzire- tevi de cupru


De obicei, tevile de cupru se folosesc la instalatiile termice. Cu acestea se pot realiza instalatii termice cu diferite sisteme de incalzire: cu radiatoare, incalzire in pardoseala, etc.
Cateva lucruri de tinut minte la executarea unei instalatiitermice:
  • La instalatiile termice se propune folosirea ţevilor cu grosimea pereţilor mai mici de 1 mm (de ex. 15x0,7 mm). Valoarea acestor sisteme termice este mai mica, asadar mai rentabila.
  • Unirea tevilor se poate face prin lipire moale, aplicaţii cu lipire tare si prin pressfitinguri cu inel de etanşare , sau imbinari cu filet.
  • Izolarea ansamblului de tevi  este esentiala. Se poate realiza si mai tarziu prin punerea izolatiei, sau prin folosirea de tevi preizolate. Atuul tevilor preizolate este, ca sunt mai eficiente ( vis-à-vis de diametrului exterior).
  • Incercati sa nu combinati, la sistemele de incalzire, tevi de cupru cu radiatoare de aluminiu, acestea, in timp, provoaca reactii ( se aude o cascada in radiator) 
Avantajele ţevilor de cupru in cazul instalatiilor termice


  • Fac fata  coroziunii timp de zeci de ani
  •  Nu se invechesc, insusirile lor nu se transforma in timp
  • Se tin bine la temperaturi mari, si la marirea spontana temperaturii provocate de reglarea incorecta a temperaturii din centrala termica.
  • Sunt fiabile la adaosuri de dedurizare.
  • Sunt rezistente la difuzia oxigenului, astfel se pot realiza toate tipurile de sisteme de instalaţii termice  fara pericolul difuziei de oxigen.
  • Instalatia termica cu tevi de cupru este neincarcata, nu dureaza mult  si este avantajoasa
  • Imbinari simple (la pardoselile radiante, lipire tare sau pressfitinguri), sigure.
Centrala termica in condensatie cu instalatie din tevi de cupru

Sistem de incalzire cu tevi de cupru

Cateva modele de instalatii termice cu tevi de cupru.

luni, 4 august 2014

Societate cu personal acreditat Viessmann si autorizata ISCIR

Sediul nostru. Timisoara, strada Ciprian Porumbescu nr. 15
Tel/fax 0256 293168
e-mail: office@airmecinstal.ro
www.airmecinstal.ro
Comercializam echipamente si materialele aferente instalatiilor termice.
Executam instalatii termice si sanitare complete.
Preluam in garantie si oferim service centralelor pe durata garantiei si post-garantie.
Autorizam ISCIR echipamentele de incalzire.

Instalatii termice cu diferite sisteme de incalzire : radiatoare, incalzire in pardoseala, ventilo-convectoare, etc
Echipamenete de incalzire Viessmann : centrale termice pe gaz, cazane pe combustibil solid, panouri solare, pompe de caldura, etc
Materiale aferente instalatiei de incalzire si sanitare: tevi cupru, tuburi PP, tuburi PPR, fitinguri, consumabile, filtrele  necesare, etc



Echipamente de incalzire - calitate germana

Instalatii termice - explicatii

     Instalatiile termice sunt acele instalatii de incalzire de care are nevoie o cladire ca sa poata fi locuita pe toata perioada anului. Acestea trebuie sa asigure incalzirea spatiului folosind o cantitate cat mai mica de combustibil, fie el de orice fel: gaz, energie electrica, material lemnos etc.
Instalatiile termice pot fi cu diferite sisteme de incalzire
  • Incalzire cu radiatoare
  •  Incalzire cu ventiloconvectoare
  • Incalzire cu pereti radianti
  • Incalzire in pardoseala
  • Panouri solare cu aport la incalzire si preparare apa calda menajera
Materialele folosite pentru instalatiile descrise sunt de foarte multe tipuri, acestea variind de la otel negru/zincat, cupru, la tevi din polietilena si polipropilena reticulata sau de inalta densitate, fiecare sistem avand particularitatile lui. In functie de fiecare sistem acestea pot fi ingropate, aparente sau suspendate, fiecare material fiind ales pentru mediul in care va trebui montat si dupa solicitarile beneficiarului.
Echipamentele de preparare a agentului termic sunt consumatoare de diversi combustibili care trebuie sa genereze o energie suficienta pentru a putea incalzi spatiul dorit, iar dupa caz aceste pot folosi gaz metan, gaz natural, energie electrica, material lemnos (lemne, peleti, seminte etc).
Toate aceste tipuri de instalatii termice sunt executate de compania noastra si ca urmare va putem prezenta avantajele/dezavantajele fiecarei solutii in parte si sa va indrumam strict catre ce aveti nevoie, raportat la bugetul dumneavoastra si la o calitate cat mai ridicata.
Compania noastra va poate ajuta sa executati orice tip de instalatii termice de care aveti nevoie, folosind personal calificat si autorizat pentru fiecare tip de instalatii in parte, respectand toate normele si legistaltia aflate in vigoare, dar si cu experienta noastra anterioara cu privire la mentenanta/service si exploatarea sistemelor.

Instalatii termice - executie camere tehnice




Instalatii termice - camere tehnice cu solutii combinate.

Instalatii termice cu panouri solare

Instalatie termica cu panouri solare pentru o piscina deschisa publicului din Timisoara.
Instalatie termica cu panouri solare - casa rezidentiala 1 judetul Timis.


Instalatie termica cu panouri solare - casa rezidentiala 2 judetul Timis
Cateva lucrari diferite  de instalatii termice cu ponouri solare executate de noi.

Functionarea instalatiei termice si a centralei termice

Documentele indispensabile autorizarii functionarii centralei termice

·           -  proces verbal de punere in functiune a instalatiei termice interioare de utilizare gaze naturale
·         -    factura achizitie centrala termica
·          -   certificat garantie centrala termica
·          -   manual de utilizare centrala termica
·           -  raportul de prima punere in functiune centrala termica (PIF)

Procesul verbal de punere in functiune al instalatiei termice interioare de folosire gaze naturale il obtineti ca succedare a terminarii executiei instalatiei de gaze, acesta se face impreuna cu un reprezentant al distribuitorului de gaze naturale si executantul.
Factura de achizitie a centralei termice, certificatul de garantie, manualul de utilizare il primiti de la firma de la care ati achizitionat centrala termica.
Raportul de prima punere in functiune il obtineti de la inginerul care face toate operatiunile respective la finalizarea completa a instalatiei de incalzire, la "prima pornire". Punerea in functiune este de obicei asigurata gratuit de catre firma comercianta a centralei termice, prin centre de asistenta si service abilitate.
 Autorizarea la functionare a centralei termice este obligatorie conform prescriptiei tehnice A1 ISCIR. Autorizarea se efectueaza de catre societati autorizate ISCIR conform PT A1 pentru autorizatii de functionare.
Societatile comerciale specializate se autorizeaza conform prescriptiei tehnice A1 ISCIR separat pentru:
·          -   montaj (conteaza puterea centralei, autorizatiile sunt pentru montaj centrale pana in 70 kW, pana in 300 kW etc.)
·           -  punere in functiune (conteaza marca si modelul centralei, datele de contact le gasiti pe certificatul de garantie)
·           -     service (conteaza marca si modelul centralei, datele de contact le gasiti pe certificatul de garantie)

·         autorizatii de functionare si verificari tehnice periodice.

Executie instalatii termice si sanitare

Executie instalatii termice si sanitare.

Lucruri pe care trebiue sa le stiti la realizarea unei instalatii termice

Chestiuni  pe care ar trebui sa le cunoasteti la realizarea unei instalatii termice.

Racordarea centralei termice la gaz
Mai mereu a fost acceptata racordarea centralelor termice cu legatura rigida, insa cu racord flexibil au fost ani in care a fost permisa si alti ani in care nu a fost permisa, incapand cu 2008 racordarea centralei termice la gaz este permisa cu record flexibil.

Materialele marunte nu se ingroapa.

Fitingurile de cupru, pexal, otel nu se ingroapa pentru ca in timp pot sa picure. In cazul in care doriti sa ingropati anumite bucati din instalatia termica, ingropati tevi dintr-o singura bucata, folositi distribuitori-colectori.

Monatarea termostatului

Necesarul termic se calculeaza pentru fiecare camerain parte, astfel incat toate incaperile sa aiba aceeasi temperatura fara a tine cont de pierderile de caldura. O camera cu pereti spre Nord are pierderi mai mari de caldura decat una de aceleasi dimensiuni pe Sud si drept urmare va avea un necesar termic mai mare, adica un radiator mai mare.
Asadar instalati termostatul  in ce camera doriti, pe perete interior, departe de sursele de caldura si la 1,5 m inaltime

Verificarea instalatiei termice  ” la rece”
Presiunea de proba pentru proba la rece, se decide in functie de presiunea maxima de regim si de modul de executie al instalatiei termice, in felul urmator:
·          - o data si jumatate presiunea maxima de regim, dar nu mai mica de 5 bar, in instalatii termice montate aparent si la cele montate sub finisaje uzuale;
·               -  dublul presiunii de regim, dar nu mai mica de 5 bar, la instalatiile termice ce au componente care se ascund sub finisaje;
·            - presiunea prevazuta in caietul de sarcini, pentru bucatile din instalatii termice care se integreaza in elemente de constructie;
·                -  la presiunile prescrise de instructiunile tehnice ISCIR, pentru partile de instalatii termice  care sunt supuse prevederilor

 Coroziunea galvanica
Este fenomenul de deteriorare a doua metale aflate in contact direct sau prin intermediul unui electrolit. Feriti-va sa puneti in instalatia termica un metal cu un altul mai electronegativ decat el, de exemplu aluminiu alaturi de cupru .
Radiatoarele de aluminiu nu se instaleaza cu tevi de cupru, estev necesar sa optati: ori aluminiu, ori cupru. Cea mai accesibila varianta pentru a putea instala radiatoare de aluminiu este sa utilizati tuburi din polipropilena sau polietilena reticulata.

Firmele specializate in instalatii termice stiu toate aceste lucruri, care de obicei nu se detaliaza , ci doar sunt aplicate.

luni, 14 iulie 2014

Montaj Pompa de caldura


Camera tehnica cu pompa de caldura.

Instalatie termica cu radiatoare


Executie instalatie termica cu radiatoare- faza la rosu.

Executie incalzire in pardoseala


Executie incalzire in pardoseala cu diferite solutii tehnice.

Executie Instalatii Termice

Avand o experienta de 11 ani in domeniul instalatiilor de incalzire executam si oferim garantie la urmatorelor operatiuni:

Montaj centrale termice murale, de pardoseala, in cascada cu sau fara boiler separat de producere apa calda menajera; centrale pe gaz clasice sau in condensatie; cazane pe combustibil gazos si solid (lemn, peleti, etc); corpuri de incalzire ( radiatoare , ventiloconvectoare); izolare conducte termice; racordarea alimentarii cu apa rece si apa calda; realizarea recircularii pentru apa calda menajera; montare boilere bivalente si instalatie de panouri solare; umplerea si spalarea instalatiei, efectuarea probei de presiune la rece si la cald; incarcarea instalatiei solare cu solutie de glycol; incarcarea instalatiei termice cu antigel;

Achizitionarea materialelor aferente lucrarii de instalatie termica sau sanitara

Dupa finalizarea fazei de consultanta si gasirea solutiei optime din punct de vedere tehnic si financiar, urmatorul pas este achizionarea materialelor aferente instalatiei termice sau sanitare.
Specialistii de la Airmec Instal , odata cu consultanta oferita va prezinta si un deviz de materiale necesare finalizarii instalatiei termice sau sanitare.
Comercializam  echipamente de incalzire ( centrale termice, pompe de caldura, incalzire in pardoseala), corpuri de incalzire ( radiatoare, ventilo-convectoare, boilere si acumulatoare, etc), toate cele necesare instalatiei dumneavoastra. (tevi, fitinguri, robineti)
Toate le gasiti la noi la cel mai bun raport pret-calitate.
Ne gasiti in Timisoara, str. Ciprian Porumbescu nr. 15

sau la numerele de telefon: 0256.293.168(tel/fax), 0726251441 

Consultanta in instalatii termice si sanitare

        Pentru executareaunei instalatii de orice tip (incalzire, incalzire/racire, sanitara), dumneavoastra, in calitate de beneficiar sau investitor aveti nevoie de consiliere de specialitate intrucat de cele mai multe ori nu detineti pregatirea necesara.
         Consultanta in domeniul instalatiilor termice si sanitare, are drept scop alegerea solutiei optime din punct de vedere tehnic si economic, in functie de cerintele si necesitatile clientului, de tipul instalatiei si de amplasarea acesteia. Acum sunt stabilite caracteristicile tehnice ale instalatiei si sunt optimizate costurile investitiei, fiind alese echipamentele cu cel mai bun raport calitate-pret.
Rezultatul serviciului de consultanta va fi o solutie performanta, fiabila si sigura in exploatare, care sa satisfaca in totalitate dorintele si nevoile beneficiarului (investitorului).


         Echipa Airmec ofera servicii de asistenta de specialitate si consiliere atat in realizarea unor instalatii termice si sanitare noi, cat si pentru reabilitarea sau renovarea instalatiilor existente, solutii in vederea reducerii consumului de energie si scaderea costurilor de exploatare.
Ne gasiti in Timisoara, strada Ciprian Porumbescu nr. 15, 
telefon/fax 0256293168
mobil 0726251441
e-mail: office@airmecinstal.ro
www.airmecinstal.ro

vineri, 4 iulie 2014

Instalatii Termice Complete

Instalatii termice complete
Dupa cum bine stiti o instalatie termica completa este formata din din mai multe etape.
Prima etapa ar fii consultarea unei echipe de specialisti care va pot oferi consultanata in vederea gasirii solutiei optime pentru casa dvs.
Instalatia termica difera de la o locuinta la cealalta, de aceea este indicat sa cautati o firma care ofera solutii tehnice personalizate. ( cazan pe combustibil gazos, solid; incalzire cu radiatoare, in pardoseala, cu ventiloconvectoare, etc.)
Dupa gasirea variantei optime se achizitioneaza materiale aferente lucraii, echipamentul si accesorile acestuia. (ex. Termostat de ambient).
Urmeaza executarea instalatiei propriu zise de catre instalatori specializati, de preferinta angajati ai unei firme cu experienta in domeniu, si punerea in functiune a centralei termice, care va fii facuta de un tehnician autorizat.
Din doi in doi ani se face verificarea tehnica periodica a centralei termice si odata cu acesta se primeste si azivul ISCIR de functionare.